Terug naar de startpagina De weg kwijt?

Tekst en Regie
Auteur: William Shakespeare.
Theaterbewerking:
Dirk Tanghe
Regie:
Matthias Sabbe

Door: Die Ghesellen

 

Acteurs: Katrien Debaere, Jan Deleersnyder, Johan Depaepe, Annie Depoortere. Griet Soenens, Jean-Pierre Vandekerckhove en Maarten Vansteenkiste.

 

terug naar overzicht

De getemde feeks

zaterdag 4 maart 2017 om 20.15 uur
zondag 5 maart 2017 om 18 uur
vrijdag 10 maart 2017 om 20.15 uur
zaterdag 11 maart 2017 om 20.15 uur


in d’Iefte


"Will someone tell this Romeo I am not his Juliet." Bianca, de jongste dochter van Signor Baptista uit Padua, wordt overstelpt met huwelijksaanzoeken.
Toch wijst haar vader alle huwelijkskandidaten van de hand. Hij vindt namelijk dat zijn oudste dochter, Katharina eerst moet huwen. Maar Katharina is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Geen enkele man in Padua durft het aan om met haar te huwen. Dan verschijnt de rijke Petruchio. Hij raakt helemaal in de ban van de feeks en besluit om haar te temmen. William Shakespeare wordt beschouwd als de grootste (toneel)schrijver ooit. Naast zijn overbekende tragedies en historische stukken blijken ook zijn komedies tijdloos. Dirk Tanghe vertaalde en bewerkte ‘De getemde feeks’. Hij snoeide flink in de personages en het verhaal, maar blijft met zijn toneeltekst toch adembenemend dicht bij het originele werk. ‘De getemde feeks’ is een stuk over hoe schijn bedriegt, over krankzinnig liefhebben en... rock-'n-roll.