Terug naar de startpagina De weg kwijt?


Overzicht
Al onze eigen producties in een mooi overzicht. Inclusief een korte inhoud, de namen van de acteurs, de regisseur en enkele typerende foto's.

Teletijdmachine
In de teletijdmachine
word je fotogewijs door alle producties van onze toneelgroep geslingerd.

 

Embryonale fase
Het jaar 1972 zal in het culturele leven van Deerlijk geboekstaafd blijven als een bijzonder jaar. Op initiatief van het Davidsfonds werd een boek van 106 bladzijden uitgegeven over leven en werk van Hugo Verriest. In datzelfde jaar startte binnen diezelfde vereniging een toneelwerkgroep. Het werd een meevaller en dit betekende het embryo van Die Ghesellen.

Enthousiasme doorheen al die jaren
Het is een lang en mooi verhaal met hoogten en laagten, maar met één constante: een groep enthousiaste acteurs en medewerkers die samen een belangrijke schakel vormt in het culturele leven van de gemeente.

Een vaste stek
Wij konden in de beginperiode over de toenmalige H.-Hartzaal beschikken en na een ommetje in de jongensschool vonden wij een vaste stek in d’Iefte, het mooi culturele centrum van Deerlijk.

Producties
Aanvankelijk bracht de groep elk jaar rond kerstmis één productie. Sinds 1984 werden het twee eigen voorstellingen per seizoen en sinds 1982 nodigt de groep ook professionele groepen uit naar d’Iefte. Sinds 2001 toont een groep jongeren dat ook zij verzorgde en eigentijdse producties aankunnen.